Willibrord Frequin

Willibrord Frequin kijkt toe hoe illusionist Sander van Veldhoven geketend wordt.

Delft – In een poging om toch maar eens die landelijke bekendheid te krijgen, schakelde illusionist Sander van veldhoven het televisieprogramma de Week van Willibrord in. En zo gebeurde het dat van Veldhoven gisteren in het zwembad Kerkpolder voor de ogen van Willibrord Frequin geketend het water in ging.

Als een echte ster laat van Veldhoven die middag op zich wachten. Willibrord Frequin komt ook te laat binnen, maar dat wordt alom geaccepteerd. “Dat is een ster, die kan het zich permitteren”, fluisteren de aanwezigen.
In het zwembad kijken de mensen verbaasd op vanuit het water als Willibrord Frequin binnenstapt. “Hij gaat toch geen gekke dingen doen”, giechelen wat vrouwen aan de rand van het zwembad. “Zie ik hem in het echt en dan heb ik een badmuts op”.
Willibrord kijkt niet op of om en snauwt naar zijn ploeg waarom er nog niet gefilmd wordt.

Besodemieterd

Ondertussen wordt Sander van Veldhoven zorgvuldig met kettingen vastgebonden. De sleutels worden ingeleverd bij Frequin. “Persoonlijk had ik liever gezien dat het van die dikke kettingen waren”, geeft Frequin zijn commentaar, terwijl hij controleert of alles vastzit. Hij voegt er nog een ketting aan toe. “Ik hou er niet van als ik besodemieterd word”.
Als de televisieploeg gereed is, mag van Veldhoven vanaf de duikplank het water inspringen. Ondanks zijn waarschuwing aan Willibrord Frequin dat hij de sleutels van zijn kettingen nog nodig heeft voor een volgende keer, smijt Frequin ze achteloos achter van Veldhoven het water in.
Behalve een vage schim in het water is er niets te zien en valt er al helemaal niet te ontdekken hoe hij het voor elkaar krijgt om na een halve minuut weer zonder kettingen boven water te komen. “Mijn hart bonsde van de spanning”, roept Frequin terwijl hij van Veldhoven uit het water trekt.

Het blijkt maar weer dat je geen goed acteur bent als je goed kan goochelen. Wel tien keer moet Sander van Veldhoven de slotscenes over doen. Iedere keer weer opnieuw uit het zwembad stappen. Ieere keer weer dezelfde grappen en iedere keer weer horen dat het nog een keer over moet. “Je bent wel natachter je oren”, grapt Frequin wel zo’n zes keer achter elkaar.

Na de ontsnapping wacht Frequin in de kantine op van Veldhoven, die droge keren aan moet trekken. Hij is namelijk nog niet klaar. Er staan nog wat kaarttrucs op het programma en van Veldhoven is ook nog van plan om geblinddoekt met een auto door het centrum van Delft te rijden.
“Kijkt u donderdagavond ook naar SBS6?”, vraagt Frequin aan een vrouw die hem herkend heeft. De vrouw stemt toe en gaat met haar koffie een tafeltje verderop zitten. Onderzoekend kijkt ze hem aan.
“Meneer Frequin”, roept ze. “Waarom heeft u toch altijd dezelfde stropdas aan ?”