Image
Top
Navigation

Ontsnappingsact boeienkoning Sander van Veldhoven

Ontsnappingsact / Onderwaterontsnapping in de Boetzelaer

Dinsdag 11 maart wordt het spannend in het Monsterse zwembad de Boetzelaer. Dan zal de 24 jarige ontsnappingskunstenaar Sander van Veldhoven een spectaculaire en zeker niet ongevaarlijke stunt uitvoeren. Hij zal dan, ingesnoerd in kettingen, sloten en handboeien, vanaf de duikplank het zwembad inspringen. Door het gewicht van dit metaal zal hij snel naar de bodem zinken, waar hij ca. 1 minuut de tijd heeft om zich van zijn boeien te ontdoen en boven water te komen. “Lukt dat niet, dan heb ik een probleem”, lacht Sander laconiek. Van Veldhoven is sinds jonge leeftijd enthousiast beoefenaar van de goochelkunst. Dit leidde in 1995 tot het winnen van de felbegeerde Al Preston beker, de clubbeker van Goochelclub Rotterdam. Hij houdt zich vooral bezig met het bedenken en uitvoeren van grote stunts zoals geblinddoekt autorijden. De onderwater ontsnappingsstunt vertoonde Sander in Egmond aan Zee, waar het een groot spektakel werd.
In de Boetzelaer bent u welkom om van deze act getuige te zijn.
De sprong zal plaatsvinden om 20:30.

 

De sprong des doods

Monster / Den Hoorn – In het kader van de vijfmiljoenste bezoeker in zwembad “de Boetzelaer” op dinsdag 11 maart 1997 zullen de festiviteiten wat opgeluisterd worden door de aanwezigheid van illusionist / ontsnappingskunstenaar Sander van Veldhoven, die een spectaculaire onderwaterontsnapping zal verzorgen.
We troffen de tovenaar aan in een partycentrum in Delft waar hij net bezig was de aanwezigen te vermaken met zijn verbijsterende goocheltoeren.

Iedereen heeft weleens een goochelaar aan het werk gezien die verbazende dingen deed, maar wat Sander van Veldhoven allemaal met een kaartspel kan slaat werkelijk alles. Een willekeurig geschud spel ligt ineens op volgorde, elke gewenste kaart schiet hij er razendsnel uit, kaarten veranderen en verkleuren plotseling, ze verdwijnen en verschijnen weer, er komt geen einde aan.
Van Veldhoven, die het zelf normaal lijkt te vinden zal op dinsdag 11 maart 1997 rond half negen ’s avonds geboeid met kettingen, sloten en handboeien in zwembad de Boetzelaer van de duikplank afspringen om vervolgens de strijd met de verdrinkingsdood aan te gaan.
Hoe kom je erop om zoiets te doen ?
Sander: “Dat heeft allemaal met grenzen verleggen te maken. Kijk, op een gegeven moment wil je een keer iets anders dan alleen maar kleine trucjes met kaarten, munten en touwtjes. Ik ben constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. En die heb ik gevonden in de ontsnappingen, het meest spectaculaire onderdeel van de goochelkunst.”
Is hij niet bang dat het een keer goed mis gaat ?
“Ik weet wat ik doe,” relativeert Sander, “aan dit soort trucs gaat een jarenlange training vooraf.
Ja, ik kan met herinneren dat ik bij 1 van de keren dat ik geblinddoekt auto reed bijna een ongeluk maakte, althans dat was de dag erna, toen ik de blinddoek had verwijderd. Ik werd verblind door het zonlicht!”