Boeienkoning

Boeienkoning: Vrij in 55 seconden

55 Seconden. Dat had illusionist en boeienkoning Sander van Veldhoven nodig voor zijn onderwaterontsnapping. Met deze spectaculaire act opende hij gisteren de zwemvierdaagse in Winterswijk.
Voordat Sander van Veldhoven te water gaat krijgt hij 6 kettingen om zijn lichaam gewikkeld. Om het hem nog moeilijker te maken krijgt hij ook nog eens handboeien om. Twee jeugdige zwemmers, Rob Scholten en Ann Muller controleren of alles wel echt vastzit (foto). De spanning stijgt op het moment dat Van Veldhoven in het water springt. Voornamelijk jeugdige zwemmers staan te kijken hoe de boeienkoning zich uit zijn benarde situatie gaat bevrijden.
Aan de kant is moeilijk te zien wat de boeienkoning precies doet. Na 55 seconden verlaat hij zonder kettingen het zwembad.
“In vind het een hele eer om de opening van het zwembad te verrichten” zegt van Veldhoven. “Met deze act ben ik in 1996 begonnen. Sindsdien heb ik het 15 keer uitgevoerd. Ik ben ook wel eens onder water uit een kist ontsnapt. Dat is echt gevaarlijk”.